Boraink

Boraink Listája

Chardonnay

Erre a kemény borra méltán lehetünk büszkék. Testes, zamatos, élénk savtartalmú bor, amiben számtalan gyümölcsaroma fölfedezhető az igazán ínyenceknek. A fenséges gyümölcsösség egy korai szürettel és reduktív technikával biztosítható. Egy testes kemény bor, ami tökéletesen passzol sajtokhoz, hideg előételekhez, pörköltekhez, grillezett szárnyasokhoz...

Learn more
Kékfrankos

Egy kevésbé ismert bor, ma már vezető szerepet tölt be a hazai borászatban. Egészen sötét színű gyümölcsös és fűszeres, intenzív illatú, fiatalon kissé savas bor. Piros gyümölcsök illatát, de akár a keserű csokoládé zamatát is fölfedezhetjük a borban. Hosszú kellemes utóíze, vadakhoz, borjúhoz, bélszínhez, pörköltekhez, vörös húsokhoz fogyasztható. Tartalmas, de...

Learn more
Kékfrankos rozé

A kékfrankos szőlő adja eme remek, könnyed, játékos bornak az alapot. Friss, erdei gyümölcsös, enyhén savas, illatos bor. Mint számtalan bornál, itt is a reduktív technológia segít a szőlőből származó elsődleges gyümölcsös aromák megtartásához. Egy mondhatni „divatbor” aminek a karakteres vonásai nem összetéveszthetők semmi más boréval. Hideg, meleg, könnyű ételek...

Learn more
Zenit

Mátrai borvidék az egyik legkiválóbb területe hazánkban zenit szőlő termelésére. Ezért ez a zamatos, illatos , harmonikus savakkal jellemezhető igazi magyar bor nagyon jól összegzi a borrégió jellemzőit. Fehér húsok, grilltálak, nyári délutánok jó barátja. 8-12 °C -on.

Learn more
Szürkebarát

A bor zöldes-sárgás színe a Mátraalja őszi színeit, ízeit adja vissza. Intenzív, gyümölcsös, telt száraz bor. Illata, íze finom, de nem tolakodó, alkoholtartalma tekintélyt parancsoló. Egy baráti beszélgetés kiváló partnere nyári meleg estéken, jól lehűtve zöldséges ételekhez, könnyebb fehér húsú étkekhez, halakhoz illik. Fogyasztási hőmérséklet: 8-10, akár 12...

Learn more
Rizlingszilváni

Könnyed, illatos, zamatos, ezek a legjobb szavak a jellemzésére. Egy kevésbé savas, gyorsan fejlődő „itatós” bor. A gyors fejlődésnek egy viszonylag gyors öregedés a következménye. A reduktív technika elengedhetetlen egy jó rizlingszilváni készítéséhez – így csináljuk mi is. Szárnyasok, halak, akár ragulevesek kísérője lehet… Fogyasztható: 8-12...

Learn more